Богодухівська міська рада

Харківська область

Питання енергозбереження і використання альтернативних джерел енергії для громади є ключовим

Дата: 10.11.2021 16:18
Кількість переглядів: 405

Фото без описуАдже від цього залежить формування тарифів на послуги, і розмір витрат бюджету. Завдання міської влади - намагатися максимально знизити собівартість послуг, зокрема водопостачання, шляхом зменшення в них частки вартості електроенергії. «Коли постало питання щодо підняття тарифу на воду у зв‘язку з подорожчанням електроенергії, депутати мене підтримали і погодили рішення про виділення коштів для придбання 2-х сонячних станцій для КП «Богодухіввода», за що я їм щиро вдячний», - сказав Володимир Бєлий.

Зараз у КП «Богодухіввода» монтують сонячну електростанцію потужністю 30 кВт на водозаборі колишньої військової частини.

Сьогодні міський голова Володимир БЄЛИЙ проконтролював хід виконання робіт. «Це робиться для того, щоб сонячну енергію направляти на видобування води і цим самим зупинити зростання тарифів на воду»,- пояснив міський голова.

На черзі - установка подібної станції на південному водозаборі. Міський голова зазначив, що економічний ефект від даних заходів буде прорахований вже наступного року. Є надія, що це відкриє значно ширші можливості для стримання тарифів і для зменшення витрат бюджету.

Керівник КП «Богодухіввода» Сергій Троценко подякував міському голові за ініціативу, підтримку і дії, щоб ці станції у підприємства з‘явилися: «Робота станцій буде прорахована у найбільш вигідному режимі, щоб використовувати час найбільшої потужності станції і відповідно до нього робити запас води і цілодобово подавати її мешканцям».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.