Богодухівська міська рада

Харківська область

Міський голова Володимир БЄЛИЙ і заступниця голови Харківської обласної ради Тетяна БІЛОВОЛ здійснили символічне відкриття нової котельні у с. Крисине

Дата: 04.11.2021 17:03
Кількість переглядів: 477

Фото без опису«Передбачаючи ситуацію із здорожчанням газу, ми ще навесні почали впроваджувати власну стратегію, спрямовану на поступовий відхід від споживання газу для опалення бюджетних установ. Першими забезпечили перехід на альтернативні види опалення заклади освіти у громаді, які споживали найбільшу кількість газу – це Крисинський, Ульянівський, Гутянський ліцеї та Петропавлівська гімназія», - розповів Володимир БЄЛИЙ. «У трьох закладах роботи ще ведуться, а котельня Крисинського ліцею вже працює. До речі, вона забезпечуватиме опаленням не лише Крисинський ліцей, а й його дошкільний підрозділ, а згодом буде підключений і сільський клуб-філія».


Звертаючись до Тетяни БІЛОВОЛ, міський голова зауважив, що співробітництво «громада – обласна рада» у нашій громаді має відчутні здобутки у багатьох сферах, і було б добре розширити це співробітництво і на сферу енергозбереження, наприклад запровадити розробку проєктів із співфінансуванням у напрямку переходу на альтернативні джерела опалення. Тим паче, що у нашій громаді робляться кроки і у напрямку використання сонячної енергії. Придбано три сонячні електростанції на 30 і 40 кВт. Зараз станції встановлюються. КП «Богодухіввода» це дозволить зменшити частку вартості електронергії у тарифі на воду. Для КНП Богодухівська ЦРЛ планується зменшення на 50% оплати витрат за електроенергію.
«Ми робимо зараз пілотний проєкт, з метою, щоб у майбутньому самим себе забезпечувати електроенергією», - додав Володимир Миколайович. Тетяна БІЛОВОЛ завірила у своїй повній підтримці енергозберігаючих ініціатив нашої громади. «Це, без сумніву, передовий досвід, який варто підтримувати, продовжувати і переймати», - сказала заступниця голови обласної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь