Богодухівська міська рада

Харківська область

Відбулася нарада

Дата: 27.10.2021 13:27
Кількість переглядів: 227

Фото без описуУ Богодухівській окружній прокуратурі обговорили стан взаємодії районних органів правопорядку та інших державних органів на території Богодухівського району із протидії дитячій злочинності, захисту прав та інтересів дітей які стали жертвами злочинних посягань.

У заході взяли участь керівний склад Богодухівської окружної прокуратури, керівники територіальних відділів поліції, а також очільники місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

 

Основною темою наради стало розроблення спільних рішень та засобів подолання існуючих проблем в діяльності правоохоронних органів району з метою поліпшення стану дитячої злочинності, а також вирішення проблемних аспектів у співпраці правоохоронних органів.

Керівник окружної прокуратури Ярослав Коптєв у своєму виступі доповів стан роботи проведеної на вказаному напрямку.

На території Богодухівського району Харківської області рівень злочинності серед неповнолітніх збільшився у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року на 11,1 % (за 9 місяців 2020 року скоєно – 9 злочинів, за аналогічний період 2021 – 10 злочинів). Також, на території Золочівської територіальної громади рівень злочинності серед неповнолітніх збільшився на 100% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Богодухівською окружною прокуратурою направлено 2 кримінальні провадження з обвинувальними актами до суду у сфері охорони дитинства щодо злочинів, пов’язаних з корупцією та службовою діяльністю.

Залишається нагальним питання щодо протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з реалізацією наркотичних засобів та прекурсорів, створенням і поширенням дитячої порнографії, які вчиняються за допомогою мережі Інтернет і соціальних мереж.

У 2021 році мав місце 1 суїцидальний випадок неповнолітньої особи (колишній Валківський район).

Крім того, у поточному році мали місце два факти нещасних випадки які сталися з неповнолітніми під час купання у водоймах зального користування.

Потребує покращення стан досудового розслідування кримінальних  правопорушень у сфері охорони дитинства, зокрема за фактами протиправного відчуження майна та земельних ділянок дитячих установ, незаконного використання бюджетних коштів і проведення державних закупівель для їх потреб.

Окрім цього, з метою запобігання повторності вчиненню кримінальних правопорушень неповнолітніми потребує покращення якості здійснення наглядової діяльності органом пробації. Зокрема, вжиття заходів щодо забезпечення індивідуального підходу до реалізації заходів, спрямованих на профілактику агресивної поведінки підлітків і мотивацію позитивних змін особистості, поліпшення їх соціальних стосунків.

Окрім цього, з боку правоохоронних та контролюючих органів зовсім залишалось поза увагою дотримання прав дітей на повноцінне, якісне та безпечне харчування.

У зв’язку з чим потребує активізації робота щодо вжиття заходів реагування представницького та кримінально-правового характеру на порушення у цій сфері.

На нараді були наведені ті проблеми, які, потребують обговорення та розроблення відповідних скоординованих заходів.

Ярослав Коптєв звернув увагу всіх правоохоронців на необхідності налагодження тісної співпраці: «Наголошую, що подальше виконання затвердженого Урядом плану заходів з реалізації Національної стратегії реформування системи юстиції щодо дітей на період до 2023 року, вимагає спільної діяльності уповноважених державних органів району, насамперед здійснення системних заходів з попередження злочинності серед дітей, запровадження відновного правосуддя, підвищення ефективності примусових заходів виховного характеру».

За результатами координаційної наради прийнято відповідну постанову та заплановані заходи для підрозділів правоохоронних органів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь