Богодухівська міська рада

Харківська область

Відбулося засідання виконкому

Дата: 21.10.2021 17:17
Кількість переглядів: 413

Фото без опису21 жовтня під головування міського голови Володимира БЄЛОГО відбулося чергове засідання виконавчого комітету Богодухівської міської ради, на порядок денний якого було винесено 31 питання.

         Особлива увага була приділена питанню готовності житлово-комунального господарства Богодухівської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.  Докладну  узагальнюючу  інформацію з цього питання надав членам виконкому заступник міського голови Роман РЯБКА. Відзначив, що комунальними підприємствами громади проведено значний обсяг робіт з підготовки до осінньо-зимового періоду. Зокрема, ремонт та відновлення освітлення, ремонт та грейдерування доріг, проведені планові організаційно-технічні заходи з модернізації системи водопостачання та водовідведення, проведено технічне обслуговування топкових, виконано перевірку стану димових та вентиляційних каналів тощо. Також триває створення необхідного запасу сипучого матеріалу для посипання спусків доріг та тротуарів, паливно-мастильних матеріалів, проводиться підготовка спецтехніки для застосування в зимових умовах.

         Однак, Володимир Миколайович критично поставився до роботи комунальних підприємств та надав їх очільникам конкретні доручення. Так, керівнику КП «Богодухіввода» доручено терміново вирішити питання з підключенням двох мережевих сонячних електростанцій для зменшення бюджетних витрат на теплопостачання і недопущення зростання тарифів; керівнику КП «Богодухівжитло» - забезпечити технічну готовність снігоочисної техніки та механізмів, провести роботи з укладання договорів з організаціями, підприємствами та приватними підприємцями громади щодо залучення техніки на період снігових заметів та снігопадів; керівнику КП «Господар» - більш оперативно та системно організувати роботи з очистки майданчиків  для збору ТПВ від листя, гілок тощо.

         Найбільш болючим питанням для мешканців громади – є, без сумніву, початок опалювального сезону. Володимир Миколайович зазначив, що цей опалювальний сезон став  одним з найважчих для України. Не виключенням стала і Богодухівська громада. «15 жовтня у громаді розпочався опалювальний сезон. Він розпочався у тих закладах, які працюють на альтернативному опаленні. Опалюється лікарня, поліклініка, будинок культури, деякі заклади дошкільної та загальної середньої освіти. Однак, ті заклади, які обладнані газовим опаленням – не опалюються. Це сталося через стрімке зростання цін на газ. Всі постачальники  природного газу  переглянули свої ціни, більшість з них взагалі не приходять на торги, оголошені замовниками, а хто і бере участь, то в подальшому відмовляється від укладення договорів. Такі ситуації відбуваються масово по всій країні», - пояснив міський голова. Це ж підтверджують тендери, які опубліковані в Prozorro. Очікувана вартість газу в них становить від 35 до 60грн/м3.

         30 вересня 2021 року  підписано  Меморандум між Кабінетом Міністрів, НАК «Нафтогаз» та громадами про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 р.р. Згідно з положеннями Меморандуму, до кінця опалювального сезону 2021-2022 ціна газу становитиме близько 16,80 грн/м3 (з транспортуванням та ПДВ) – для бюджетних установ. Продавати газ за визначеними цінами має «Нафтогаз».

         «Наразі пакет документів  практично готовий, чекаємо на укладення договорів на постачання природного газу»,- запевнив Володимир Миколайович. – «Я дуже вдячний батькам наших здобувачів освіти, які з розумінням поставилися до ситуації, які допомагають і не піддаються паніці. Ще раз наголошую, що ситуація під особливим контролем. Вживаються всі можливі заходи, щоб тепло якнайшвидше прийшло у наші заклади».

          Членами виконкому розглянуті всі питання порядку денного, прийняті відповідні рішення, з якими можна буде ознайомитися на сайті Богодухівської міської ради після їх оприлюднення у встановлений законодавством термін.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.