Богодухівська міська рада

Харківська область

Населені пункти громади - з оптичним інтернетом

Дата: 21.10.2021 15:47
Кількість переглядів: 376

Фото без описуЦифровізація адміністративних послуг - один з пріоритетів держави. Щодня громадяни стикаються з тим, щоб отримати довідку, треба витратити чимало часу. Зараз чимало послуг надається в онлайн форматі, але, за деякими даними, 91,5% населення не користуються ними. Одна з причин - неякісний інтернет-зв‘язок, або і зовсім його відсутність. «Мешканці всіх населених пунктів громади мають бути у рівних умовах, не відчувати свою віддаленість від центру. Ми маємо наближати послуги до людей», - неодноразово зазначав міський голова Володимир БЄЛИЙ.

Зараз у Богодухівській громаді ведуться роботи щодо підключення населених пунктів до оптичного інтернету. За кошти “Інтернет-субвенції” Мінцифри три населених пункти нашої громади (Сазоно-Баланівка, Вікторівка і Гавриші) вже отримали швидкісний інтернет та базову локальну мережу у соціальних закладах (садочки, школи, ФАПи, клуби), у тому числі Wi-Fi-покриття. До речі, наша громада найактивніше з усіх громад Харківської області долучилася до освоєння коштів інтернет-субвенції (станом на сьогодні з 5 населених пунтів по області, 3 - у нашій громаді)

Всі роботи здійснюються під контролем Мінцифри, яка слідкує, щоб всі села в рамках “Інтернет-субвенції” отримали доступ до швидкісного інтернету. Проєкт має значний соціальний ефект, адже завдяки йому населення громади отримає можливість під'єднатися до оптичного інтернету. Це забезпечить рівний доступ та можливості для кожного мешканця. Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь