Богодухівська міська рада

Харківська область

У Богодухівській окружній прокуратурі  обговорили стан взаємодії районних органів правопорядку з протидії злочинності

Дата: 18.08.2021 08:23
Кількість переглядів: 323

Фото без описуУ заході взяли участь керівний склад Богодухівської окружної прокуратури, керівники територіальних відділів поліції, а також очільники місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Основною темою наради стало розроблення спільних рішень та засобів подолання існуючих проблем в діяльності правоохоронних органів району з метою поліпшення криміногенної ситуації, а також вирішення проблемних аспектів у співпраці правоохоронних органів.

         Керівник окружної прокуратури Ярослав Коптєв у своєму виступі зазначив, що завдяки вжитим скоординованим заходам стабілізовано криміногенну ситуацію в регіоні. До суду направлено 3 обвинувальних акти з питань протидії корупції, 2 — у бюджетній сфері, 1 — у сфері земельних відносин, 7 — у сфері екології та природних ресурсів.

         За словами керівника окружної прокуратури, рівень злочинності на 10 тис. населення складає: колишні Богодухівський район – 33,4, Валківський район – 36,5, Золочівський район – 41,2, Краснокутський район – 31,7 (по області - 51,6)

Питома вага розкритих кримінальних правопорушень складає: Богодухівський – 53%, Валківський – 57,3%, Золочівський – 40,8%, Краснокутський – 69,6% (по області – 51%)

У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, спостерігається динаміка щодо зменшення кількості злочинів, вчинених на території колишніх Краснокутського району на 17,6% (з 244 до 201), Золочівського району на 14,0%,  Коломацького на 45 %,  на території колишніх Богодухівського  (з 362 до 330) та Валківського (з 279 до 273) кількість злочинів майже не змінилась.

Незважаючи на здобуті результати, існує низка проблем, які потребують вирішення. Попри зменшення по області кількості кримінальних проваджень, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, їх збільшення відбулось на території колишнього Золочівського району з 6 до 10 (на 66,7 %), та Краснокутського району у 2,5 рази (з 4 до 10).

На нараді були наведені ті проблеми, які, потребують обговорення та розроблення відповідних скоординованих заходів.

Ярослав Коптєв звернув увагу всіх правоохоронців на необхідності налагодження тісної співпраці:

«Наголошую, що лише спільними зусиллями ми зможемо забезпечити якісне виконання поставлених завдань - захист державних інтересів та встановлення законності і правопорядку у районі, суспільство потребує реальних результатів роботи, а не просто цифри у звітах.

Усім нам необхідно вжити заходів для подолання проблем, щоб спільними зусиллями покращити результати роботи на пріоритетних напрямках».

За результатами координаційної наради прийнято відповідну постанову та заплановані заходи для підрозділів правоохоронних органів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь