Богодухівська міська рада

Харківська область

КП "Богодухівжитло" роз'яснює основні зміни щодо надання житлово-комунальних послуг

Дата: 18.06.2021 11:35
Кількість переглядів: 448

Фото без описуЗ 1 червня 2021 року набрав чинності Закон України від 03.12.2020 року №1060  «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг». Цим законом удосконалено норми і положення законодавства у сфері надання житлово-комунальних послуг, а також врегульовано питання перехідного періоду, що виникають у зв’язку з необхідністю прийняття співвласниками усіх багатоквартирних будинків рішень про моделі організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг.

   З метою роз’яснення основних змін в наданні житлово-комунальних послуг, серед жителів багатоквартирних будинків, спеціалістами КП«Богодухівжитло» наразі проводиться інформаційно – роз’яснювальна робота.

   Мешканців багатоквартирних будинків інформують, що для отримання комунальних послуг необхідно прийняти рішення щодо форми правління, якщо вони цього не зробили раніше. Відповідно до Закону, на сьогодні існує три моделі – ОСББ, управляюча компанія та самоутримання. На відміну від інших, модель ОСББ надає можливість отримувати кошти від держави, наприклад, участь у місцевих програмах з підтримки розвитку ЖКГ. На жаль, в більшості будинків досі не прийнято жодних рішень щодо форми управління.  Згідно з вказаним законом, якщо мешканці не визначаються самостійно з формою правління, то виконавчий орган місцевої влади має право призначити управителя на конкурсній основі.

  Шановні жителі багатоквартирних будинків, завітайте на зібрання за участі спеціалістів КП «Богодухівжитло». Ви зможете отримати змістовні відповіді на всі питання щодо отримання комунальних послуг відповідно до змін у Законі. Це дасть вам можливість орієнтуватися в нормах надання житлово-комунальних послуг і отримувати їх якісно і вчасно.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь