Богодухівська міська рада

Харківська область

Культурні вихідні

Дата: 07.06.2021 12:13
Кількість переглядів: 297

Цими вихідними Богодухівщина насолоджувалася майстерністю кобзарського мистецтва. Мистецтва, наповненого щирою любов’ю до України, її поетичного слова, співучої мови, чарівної музики. Надихаюче звучання бандур зі сцени, магнетизм і артистичність виконавців сколихнули почуття національної самоідентичності, затронуло глибини душі, викликало  гордість за нашу історію, самобутність, яка збережена у цих могутніх звуках. Національна заслужена капела бандуристів України ім. Г. Майбороди (художній керівник та головний диригент – народний артист України Юрій Курач) подарувала два концерти на Богодухівщині.

Один з них відбувся у Шарівському сільському клубі-філії, на батьківщині засновника капели Василя Ємця. До музикантів та глядачів зі словами вітання звернувся секретар міської ради Рамаз ГАМБАРАШВІЛІ. Учасники капели поклали квіти до пам’ятника «Співакам долі народної», подарували на згадку Шарівському музею бандуру, а їхні виступи створили незабутнє враження, полонили серця і душі глядачів.

Згодом бурхливими оваціями зустрічали капелу бандуристів і глядачі у Богодухівському міському будинку культури. Ліричні та гумористичні твори у виконанні капели, виконаний на біс «Реве та стогне Дніпр щирокий» не залишили байдужим жодного із присутніх у залі, глядачі аплодували іменитим артистам стоячи. Звертаючись до учасників капели та всіх присутніх у залі, міський голова Володимир БЄЛИЙ зазначив, що наші предки залишили нам у спадок бандуру, як нагадування про силу, міць і волелюбність народу. «Ми пишаємося своїм земляком Василем Ємцем, і як вдячні нащадки, бережемо пам’ять про нього». Володимир Миколайович подякував чудовому колективу, побажав, щоб їхня яскрава творчість і надалі запалювала серця шанувальників та вручив квіти від імені вдячних богодухівців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь