Богодухівська міська рада

Харківська область

Зустріч з медичними працівниками

Дата: 27.05.2021 15:51
Кількість переглядів: 327

Фото без опису«Це не наша відповідальність, але це – наші люди, і наша задача їм допомогти». Так наголосив міський голова Володимир БЄЛИЙ на зустрічі з медичними працівниками.

   Привід, м’яко кажучи, не досить приємний, адже людей привело до міського голови питання щодо затримок у виплаті «ковідних» надбавок, премій і доплат. Як зауважив міський голова, згідно з новими змінами у законодавстві, оплата праці медичних працівників здійснюється з державного бюджету, через Національну службу здоров’я України, крім того працівники нашої лікарні включені до так званого «ковідного пакету», оскільки лікарня є опорною щодо лікування хворих на COVID-19. На міській владі лежить обов’язок щодо оплати комунальних послуг, однак лише за 2021 рік з бюджету міської ТГ для КНП Богодухівська ЦРЛ БМР виділено коштів 5 516,814 тис. грн., з них - 1049,560 тис. на заробітну плату з нарахуваннями медичним працівникам і оплату пільгових пенсій.

   «Відчуваю вашу стурбованість і готовий докласти всіх зусиль, щоб допомогти вам», - запевнив міський голова. Володимир Миколайович зазначив, що питання, яке піднімають працівники, для нього не нове, ця ситуація вже вивчалася і зроблені певні кроки для її вирішення у межах компетенції міської ради. Були звернення до обласного департаменту охорони здоров’я, до обласного управління НСЗУ. На найближчу сесію міської ради будуть запропоновані для розгляду звернення до найвищих органів влади України щодо підтримки медичних працівників громади, особливо, тих, які працювали у надскладний піковий час боротьби з коронавірусом. Певні кроки для допомоги медичній галузі здійснюються і районною радою, адже лікарня обслуговує і мешканців сусідніх громад, які є у складі Богодухівського району. Тому районна рада теж всіляко підтримує медичну установу і концентрує для цього зусилля всіх громад району, - зазначив у виступі голова районної ради Юрій ЯЦИНА.

    Підводячи підсумки зібрання, Володимир БЄЛИЙ дав доручення заступнику голови Оксані СИЗОНЕНКО повідомити конкретні терміни отримання заборгованості по виплатам, з’ясувати обгрунтування виплат надбавок за роботу з хворими на COVID, які здійснюються комісією при КНП Богодухівська ЦРЛ, і запевнив медичних працівників у своїй цілковитій підтримці. «Всі проблеми, які є у мешканців громади – це проблеми міської влади. І наша задача – докласти всіх зусиль, щоб законні вимоги медичних працівників знайшли своє вирішення».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.