Богодухівська міська рада

Харківська область

Важлива інформація для отримувачів субсидії

Дата: 26.05.2021 12:52
Кількість переглядів: 439

19 травня 2021 р. була прийнята постанова КМУ № 505 «Деякі питання призначення субсидії», яка дозволить призначити субсидію на наступний період для  2,5 млн домогосподарств автоматично, без особистого звернення. І тільки 15 % домогосподарств необхідно буде оновити документи для її отримання (близько 460 тис. домогосподарств).

 

Уряд установив наступне:

1. Розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарства, які отримували житлову субсидію в опалюваному сезоні 2020-2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

 

- надавалась у грошовій безготівковій формі;

- була призначена за фактичним місцем проживання осіб(орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщенні особи;

- була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

 

2. Не враховувати доходи від розміщення депозитів, оскільки банківські установи подають звіт до ДФС загальною сумо, і наразі відсутня персоніфікована інформація про доходи фізичних осіб від розміщення депозитів.

3. Збільшити до 100 тис. грн суму коштів на депозитному рахунку, перевищення якої позбавляє громадян права на отримання житлової субсидії (наразі це 25 прожиткових мінімумів, або 56 750 гривень). 

4. Не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності (переважно це приватизація житла), а також ті, які знаходяться в сільській місцевості (в основному це спадщина).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь