Богодухівська міська рада

Харківська область

Комплексна цільова програма «Розумне місто»

Дата: 24.05.2021 13:17
Кількість переглядів: 608

Фото без описуНа ІХ позачерговій сесії VІІІ скликання депутатами Богодухівської міської ради була затверджена Комплексна цільова програма «Розумне місто» на 2021-2024 роки. Слід зазначити, що така Програма прийнята вперше, але розбудова комфортної та безпечної громади, до якої ми прагнемо, не можливе без впровадження інноваційних  технологій.

   Закономірно виникає питання, що ж таке «розумне місто»?  Простими словами — це взаємодія між містом та його жителями на основі інформаційних та комунікаційних технологій. За великим рахунком місто – це живий організм, в якому є різні сторони життєдіяльності. На сьогодні вони розрізнені, важко одночасно контролювати, а відповідно і забезпечувати якісну роботу міських ресурсів, транспорту, бібліотек, лікарні, електропостачання, водопостачання та інше.

   Мета створення «розумного міста» – покращення та спрощення управління містом, благоустрій міського середовища, забезпечення безпеки та підвищення якості життя жителів міста. Для прикладу, одним із елементів «розумного міста» є Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Сьогодні кожен житель громади може отримати всі послуги в одному місці, не витрачаючи час на «бігання по інстанціям», оперативно вирішувати питання.

   «Розумні» парковки, камери, які розпізнають обличчя та знаходять забуті речі, ІоТ- сміттєбаки, які автономно попереджають про переповненість, LED - освітлення на вулицях, безліч електронних сервісів для полегшеного обслуговування громадян, електронна демократія – усе це та багато іншого є невід’ємною частиною розвиненого «розумного міста».

   Цифрові рішення можуть змінити наше місто і спосіб життя його мешканців, дозволять бачити роботу влади, стежити за витрачанням бюджетних коштів, отримувати електронні послуги за кілька хвилин онлайн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.