Богодухівська міська рада

Харківська область

Комплексна цільова програма «Розумне місто»

Дата: 24.05.2021 13:17
Кількість переглядів: 588

Фото без описуНа ІХ позачерговій сесії VІІІ скликання депутатами Богодухівської міської ради була затверджена Комплексна цільова програма «Розумне місто» на 2021-2024 роки. Слід зазначити, що така Програма прийнята вперше, але розбудова комфортної та безпечної громади, до якої ми прагнемо, не можливе без впровадження інноваційних  технологій.

   Закономірно виникає питання, що ж таке «розумне місто»?  Простими словами — це взаємодія між містом та його жителями на основі інформаційних та комунікаційних технологій. За великим рахунком місто – це живий організм, в якому є різні сторони життєдіяльності. На сьогодні вони розрізнені, важко одночасно контролювати, а відповідно і забезпечувати якісну роботу міських ресурсів, транспорту, бібліотек, лікарні, електропостачання, водопостачання та інше.

   Мета створення «розумного міста» – покращення та спрощення управління містом, благоустрій міського середовища, забезпечення безпеки та підвищення якості життя жителів міста. Для прикладу, одним із елементів «розумного міста» є Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Сьогодні кожен житель громади може отримати всі послуги в одному місці, не витрачаючи час на «бігання по інстанціям», оперативно вирішувати питання.

   «Розумні» парковки, камери, які розпізнають обличчя та знаходять забуті речі, ІоТ- сміттєбаки, які автономно попереджають про переповненість, LED - освітлення на вулицях, безліч електронних сервісів для полегшеного обслуговування громадян, електронна демократія – усе це та багато іншого є невід’ємною частиною розвиненого «розумного міста».

   Цифрові рішення можуть змінити наше місто і спосіб життя його мешканців, дозволять бачити роботу влади, стежити за витрачанням бюджетних коштів, отримувати електронні послуги за кілька хвилин онлайн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.