Богодухівська міська рада

Харківська область

Українцям буде доступно понад 1000 наборів відкритих даних

Дата: 30.04.2021 13:34
Кількість переглядів: 550

Фото без опису Кабінет Міністрів України опублікував постанову №835,  завдяки якій кожен громадянин отримає доступ до  значно ширшого переліку відкритих даних.  

Серед нових наборів даних, які стали обов’язкові до публікації: фінансова звітність компаній, відомості Державного земельного кадастру, база даних щодо обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів. Відкриті дані сприяють побудові гнучкої і прозорої держави, яка передусім є сервісом для своїх громадян.

Постанова також передбачає створення центру компетенцій у сфері відкритих даних, який збере інформацію про роботу з відкритими даними, як для розпорядників та ІТ-спеціалістів, так і для звичайних користувачів.

Міністр цифрової трансформації України Михайло ФЕДОРОВ зазначив, що пріоритетним завданням Мінцифри є якісне і прозоре впровадження політики відкритих даних на всіх рівнях : від загальнодержавного до місцевого.

Розуміючи важливість відкритості даних для розвитку громади, на засіданні виконавчого комітету Богодухівської міської ради 29 квітня 2021 року було прийняте рішення «Про забезпечення доступу до публічної інформації в Богодухівській міській раді та її виконавчих органах». Даним документом затверджено Порядок забезпечення доступу до інформації, Перелік відповідальних осіб за забезпечення доступу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.