Богодухівська міська рада

Харківська область

Трагедія, яка змінила світ...

Дата: 26.04.2021 08:45
Кількість переглядів: 374

Фото без опису Ім‘я цій зірці «полин»... Багато хто пов'язує ці рядки із Священного Писання з Чорнобильською трагедією. На жаль, трапляються випробовування в історії людства, коли під загрозою стає саме його існування. Одне з них - Чорнобильська катастрофа 86 року. Пам'ять про неї ось уже 35 років гірким болем озивається у багатьох родинах, які втратили своїх близьких, що вийшли на боротьбу з невидим ворогом - радіацією.

26 квітня 1986 року  – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Проходять десятиліття, але і сьогодні ми відчуваємо наслідки трагедії.

У нашій громаді мешкають 364 особи, які постраждали від наслідків тієї страшної аварії. З них - 168 учасників ліквідації, 117 осіб, потерпілих від наслідків аварії, 37- вдів учасників ліквідації і 42 дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Саме в цей день дзвони Чорнобиля особливо трагічно лунають за тими, хто заплатив своїм життям та здоров’ям у боротьбі з невидимим ворогом.

Вшануймо ліквідаторів за їх сміливість та відвагу! Земний уклін та довічна вдячність представникам різних професій,  які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджували і продовжують відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.

Дякуємо за подвиг, і вічна пам`ять героям, що віддали своє життя у боротьбі зі смертоносним атомом! Щиро бажаємо Вам щастя, довгого життя без проблем і хвороб, миру, благополуччя і добробуту.

Пам`ятаймо, що людське життя – безцінне, і будь-які експерименти та наукові впровадження, перш за все мають бути безпечними для людства, для нашого майбутнього, для життя на планеті Земля.

Чорнобильська трагедія знаходить відгуки у серцях нашої молоді, а це значить, що жива пам‘ять про тих героїв, які зупинили гірку «зірку Полин» і дали можливість нам, нинішнім поколінням, жити і творити.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.