Богодухівська міська рада

Харківська область

Упорядкування пам’ятників, меморіалів, братських могил – обов’язок перед пам’яттю загиблих

Дата: 22.04.2021 16:58
Кількість переглядів: 608

 Сьогодні за участю першого заступника міського голови Віктора СТОЙЧИКА та заступника міського голови Оксани СИЗОНЕНКО відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Першочерговим питанням і завданням було – проведення робіт з упорядкування пам’ятників, обелісків, місць поховання та пам'ятних знаків загиблим солдатам. За інформацією завідувача сектору культури та туризму Алли ВОЛОШКО, на обліку перебуває 54 братські могили і пам’ятні знаки, розташованих на території громади. Є пам’ятники, які на підтвердження  відомої істини: «Ніхто не забутий, ніщо – незабуте!», мають належний санітарний та естетичний стан, там зусиллями колишніх органів місцевого самоврядування (сільських і селищних рад), мешканців, меценатів проводилися ремонтні та реставраційні роботи пам’ятників, прилегла територія підтримувалася в належному вигляді та благоустроювалася (с. Горького, с. Кадниця, с. Губарівка, с. Кручик, с. Кияни та ін.). А є, на жаль, такі, які перебувають у незадовільному стані. Хто винен у цьому, чи це байдужість колишніх очільників, чи незгуртованість мешканців. Має місце і відвертий вандалізм, коли мешканці розтрощили огорожу побіля пам’ятника (с. Ульянівка). Так чи інакше, але пам’ятники та пам’ятні місця, пов’язані з подіями Другої світової війни, мають знаходитись у належному стані протягом року.

Як повідомив В.СТОЙЧИК, на найближчу сесію міської ради буде винесене питання щодо виділення коштів для ремонту і придбання матеріалів для упорядкування місць поховання загиблих. А вже сьогодні мешканці сільських населених пунктів самоорганізуються і проводять толоки по прибиранню території біля поховань, висаджуванню квітів, побіленню огорож. Є підтримка і від місцевих підприємців. Тому упорядкування й облаштування кладовищ, меморіальних дощок, місць поховань невідомих солдатів, братських могил, меморіалів та обелісків – це наш спільний обов’язок перед полеглими і перед тими, хто живий і пам’ятає ті трагічні сторінки історії.

У ході засідання були також обговоренні інші моменти щодо відзначення Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь