Богодухівська міська рада

Харківська область

Упорядкування пам’ятників, меморіалів, братських могил – обов’язок перед пам’яттю загиблих

Дата: 22.04.2021 16:58
Кількість переглядів: 655

Фото без опису Сьогодні за участю першого заступника міського голови Віктора СТОЙЧИКА та заступника міського голови Оксани СИЗОНЕНКО відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Першочерговим питанням і завданням було – проведення робіт з упорядкування пам’ятників, обелісків, місць поховання та пам'ятних знаків загиблим солдатам. За інформацією завідувача сектору культури та туризму Алли ВОЛОШКО, на обліку перебуває 54 братські могили і пам’ятні знаки, розташованих на території громади. Є пам’ятники, які на підтвердження  відомої істини: «Ніхто не забутий, ніщо – незабуте!», мають належний санітарний та естетичний стан, там зусиллями колишніх органів місцевого самоврядування (сільських і селищних рад), мешканців, меценатів проводилися ремонтні та реставраційні роботи пам’ятників, прилегла територія підтримувалася в належному вигляді та благоустроювалася (с. Горького, с. Кадниця, с. Губарівка, с. Кручик, с. Кияни та ін.). А є, на жаль, такі, які перебувають у незадовільному стані. Хто винен у цьому, чи це байдужість колишніх очільників, чи незгуртованість мешканців. Має місце і відвертий вандалізм, коли мешканці розтрощили огорожу побіля пам’ятника (с. Ульянівка). Так чи інакше, але пам’ятники та пам’ятні місця, пов’язані з подіями Другої світової війни, мають знаходитись у належному стані протягом року.

Як повідомив В.СТОЙЧИК, на найближчу сесію міської ради буде винесене питання щодо виділення коштів для ремонту і придбання матеріалів для упорядкування місць поховання загиблих. А вже сьогодні мешканці сільських населених пунктів самоорганізуються і проводять толоки по прибиранню території біля поховань, висаджуванню квітів, побіленню огорож. Є підтримка і від місцевих підприємців. Тому упорядкування й облаштування кладовищ, меморіальних дощок, місць поховань невідомих солдатів, братських могил, меморіалів та обелісків – це наш спільний обов’язок перед полеглими і перед тими, хто живий і пам’ятає ті трагічні сторінки історії.

У ході засідання були також обговоренні інші моменти щодо відзначення Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.