Богодухівська міська рада

Харківська область

Як зареєструвати новонародженого під час війни – подробиці в «Довіднику безбар’єрності»

Дата: 20.02.2023 11:10
Кількість переглядів: 72

«Довідник безбар'єрності» – ініціатива і флагманський проєкт першої леді Олени Зеленської.

Під час повномасштабного вторгнення рф у межах цього проєкту було створено спеціальний розділ «У воєнний час», де зібрані інструкції та поради для сімей із дітьми, людей з інвалідністю та осіб старшого віку.

«Щодня в Україні з’являються нові життя. Правда, під час війни це відбувається у зовсім інших обставинах – без будь-яких зручностей, комфорту і нерідко за межами лікарень. Якщо пологи відбулися не у медичному закладі, це не стане на заваді для реєстрації малюка», – зазначають у «Довіднику безбар'єрності».

Зокрема, на період воєнного стану Міністерство охорони здоров’я України спростило процедуру оформлення новонароджених. Для реєстрації знадобиться паперове медичне свідоцтво про народження за формою №103/о. Його можуть видавати медичні працівники, які були присутні під час пологів, або здійснювали перший медичний огляд дитини або породіллі.

Якщо немає потрібних бланків, медпрацівники можуть виписати довідку про народження в довільній формі у двох екземплярах. Один передається матері, другий – на зберігання до медзакладу.

Після цього потрібно звернутися до найближчого працюючого ДРАЦСу (незалежно від місця народження дитини та місця проживання батьків).

Якщо малюк з’явився на світ у медичному закладі, там вам видадуть медичний висновок про народження. Це електронний документ, який є заміною паперового медичного свідоцтва про народження (форма 103/о). З медичним висновком, що складається з 16-ти латинських літер та цифр, можна зареєструвати народження дитини онлайн, скориставшись послугою єМалятко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь