Богодухівська міська рада

Харківська область

ОБЕРЕЖНО! ТОНКА КРИГА

Дата: 19.03.2021 11:51
Кількість переглядів: 573

Фото без описуШановні мешканці Богодухівської громади!

З настанням весни температура повітря підвищується щодня. Сніг вже розтанув, а крига на деяких водоймах ще тримається. Любителі зимової рибалки не припиняють займатися своїм хобі нехтуючи правилами безпеки. Слід зазначити, що крига місцями вже досить тонка,  отже можна легко провалитися у воду.

Згідно з статистикою, населенню складно відмовитися від виходу на водойми, які вкриті кригою. Прогулянки по кризі можуть закінчитися трагічно. Основними причинами є: зимова риболовля, бажання скоротити шлях через річку або забави малечі, які перебувають без нагляду дорослих.

Нагадуємо, що міцним вважається лід, якщо його товщина не менше 10 см (для однієї людини) і він має синій чи зелений відтінок, при відлизі крига починає танути, на поверхню льоду може потрапляти вода чи сніг. Якщо у цей момент за низької температури лід почне замерзати знову, крига матиме жовтуватий або білий відтінок. Ступати на неї небезпечно, адже за таких умов збільшується ризик провалитись під лід; для масового перебування людей на кризі лід повинен мати товщину близько 25 см.

Якщо ви провалилися у крижану воду, головне не панікувати. Широко розкиньте руки і спробуйте зачепитися за кригу, кличте на допомогу. Або ж вибирайтеся самостійно, без різких рухів, тримаючись за край ополонки. При наданні допомоги людині, яка провалилася під кригу, не можна рухатися на повний зріст, бо є ризик і самому провалитися. Для порятунку слід використовувати підручні засоби – шарф, ремінь чи палку.

Забороніть дітям виходити на лід. Не залишайте малечу без нагляду, бо вони люблять бавитись виходячи на лід зимових водойм, не підозрюючи про небезпеку, яку приховують в собі вкриті кригою водойми. У випадку виникнення надзвичайної події на кризі, негайно телефонуйте до служби порятунку за номером «101».

Бережіть своє життя – воно безцінне!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь